Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze en is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Traditionale Chinese Geneeskunde was met name gericht op de preventie van ziekten en lichamelijke klachten. Hier was dan ook het beloningssysteem van de artsen naar ingericht. De Chinese artsen werden vroeger namelijk beloont op basis van hoe goed zij het volk gezond konden houden. En dit lukte hen het beste met acupunctuur.

In de basis gaat het bij acupunctuur om het geleiden en in balans brengen van de lichaamsenergieën. Wanneer u bijvoorbeeld ziek bent of een langdurige klacht heeft, dan is het waarschijnlijk zo dat uw energieën niet meer op de juiste manier stromen en niet meer in balans zijn. Hierdoor kunnen er energietekorten en -overschotten ontstaan op bepaalde plaatsen in het lichaam.

Een methode om een zwak gebied in uw lichaam sterker te maken is dan bijvoorbeeld om hier meer energie naar toe te leiden (vaak vanaf een plek waar in eerste instantie te veel energie aanwezig was). Ook kan het algehele energieniveau als één geheel worden versterkt, waardoor u zich een stuk fitter en vitaler zult voelen. Dit betekent niet dat acupunctuur uitsluitend geschikt is voor ouderen die zich niet fit of vitaal voelen. Iedereen van jong tot oud kan baat hebben bij acupunctuur.
 

Neem contact op of maak een afspraak

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over acupunctuur en de behandelingen kunt u hier terecht: contactpagina van Acupunctuur Tilburg. Doorgaans reageer ik binnen 24 uur op uw vraag of aanmelding.

U kunt mij met al uw vragen ook telefonisch bereiken. Het telefoonnummer van de praktijk is: 06 - 00000000. Het kan zijn dat ik overdag minder goed bereikbaar ben i.v.m. de behandelingen die ik uitvoer. Spreek dan een korte boodschap voor mij in op mijn voicemail met uw naam en telefoonnummer. Ik bel u dan dezelfde dag nog terug.
acupuncturist tilburg
NAAM
  • Geregistreerd acupuncturist
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van u!

contact
Ik ben lid van:
acupuncturist registratie NVPA
KNGF registratie acupunctuur