NVA-acupuncturist Ton de Jong

Kort over mijzelf...

Voordat ik gekwalificeerd was als acupuncturist was ik al geïnteresseerd in genezing in de ruimste zin van het woord. Na de middelbare school werd ik helaas uitgeloot voor de studie medicijnen en ben vervolgens aan de studie fysiotherapie begonnen in Utrecht. Daar ben ik in 1981 afgestudeerd. In 1982 kreeg ik de mogelijkheid om een fysiotherapiepraktijk over te nemen en ben sinds die tijd als vrijgevestigd fysiotherapeut werkzaam geweest.

In de periode 1982-1985 heb ik diverse nascholingen gevolgd (o.a. voetreflexologie, lymfedrainage, aromatherapie, Bachbloesem-therapie). Van hieruit kwam meer en meer de wens naar boven om aan mijn groeiende interesse in acupunctuur gehoor te geven en een opleiding acupunctuur te gaan volgen. In 1986 ben ik hier mee begonnen en ben in 1992 afgestudeerd. Sinds die tijd pas ik mijn opgedane kennis van fysiotherapie en acupunctuur soms afzonderlijk en soms gecombineerd toe om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Tegenwoordig ben ik werkzaam als acupuncturist en fysiotherapeut.

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen volg ik steeds nascholingen en ben ik lid van de beide beroepsverenigingen KNGF (fysiotherapie) en NVA (acupunctuur).

Mijn acupunctuurpraktijk

Sinds 15 jaar ben ik nu met veel plezier werkzaam als NVA acupuncturist vanuit mijn eigen praktijk aan huis in Tilburg. Het doet mij een groot genoegen om te zien hoe mensen grote stappen vooruit zetten met hun gezondheid.

Om acupunctuur voor zoveel als mogelijk mensen toegankelijk te maken heb ik ervoor gekozen om mijn behandeltarief relatief erg laag te houden. Hierdoor kan in principe vrijwel iedereen de positieve effecten van acupunctuur ervan. Ongeacht of je wel of niet verzekerd bent. Mocht je wel aanvullend verzekerd zijn, betaal je uiteindelijk vrijwel niets voor de behandelingen. 

Acupunctuur verrast mij nog steeds

Toen ik begon met de studie Acupunctuur in 1986 was ik erg onder de indruk, maar niet per se direct overtuigd van de werking van acupunctuur op de korte en lange termijn. Ik vond het systeem van acupunctuur altijd zeer ingenieus en het is echt te zien dat het niet zomaar een systeem is. Het is de ontwikkeling van kennis en ervaringen met een geneeskunde over de periode van vele eeuwen. Met dit gevoel van bewondering heb ik mijn studie voltooid om de werking van acupunctuur uiteindelijk zelf uit te testen. Dit heeft mij erg positief verrast. De theorie werkte in de praktijk en mijn motivatie om meer en meer mensen te helpen met hun klachten groeide.
Acupunctuur heeft over de afgelopen jaren een zeer goede en positieve indruk op mijzelf en op mijn cliënten achtergelaten en ik moet zeggen dat het mij nu nog steeds verrast.

Wilt u ook uw klacht behandelen met acupunctuur, ga dan naar de contactpagina van deze website voor meer informatie of voor het inplannen van een afspraak: contactpagina van Acupunctuur Tilburg.

Met hartelijke groet,

- Ton de Jong, NVA acupuncturist
acupuncturist tilburg
Ton de Jong
  • Geregistreerd acupuncturist
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van u!

contact
Ik ben lid van:
acupuncturist registratie NVPA
KNGF registratie acupunctuur